Někdo má zvířátka rád. A snad každý promo obrázek k letenkám do Ugandy nebo Rwandy má na sobě gorily. Ten na f4f taky. Takže jen věcná. Letenka sice 278 €, ale permit na jeden den 700 €... To ti instagramoví pozéři bez zástupu oveček zjistí, až po zakoupení letenky přes Kiwi. Nic víc, nic míň.
Zatím mám jen Keňu na říjen (úplně bez safari), za sebou několikrát Tanzanii také bez safari a nechybí mi to a výhledově bych se někdy příště nebránil návštěvě Ugandy ani Rwandy, ale přestože mám rád zvířata a přírodu tak gorily naživo vidět nemusím a ten ušetřený tisíc $ dokážu utratit jinak, třeba na exotických ostrovech. Takže se připojím k otázce co tam mimoto jde hezkého vidět a kde a jak nasát místní atmosféru.
Ta safari se dá fakt levně absolvovat v JAR - běžným autem z půjčovny se dá navštívit Kruger a nevychází to o moc dráže než zoo v Praze a nepotřebuješ žádné průvodce.
Zatím mám jen Keňu na říjen (úplně bez safari), za sebou několikrát Tanzanii také bez safari a nechybí mi to a výhledově bych se někdy příště nebránil návštěvě Ugandy ani Rwandy, ale přestože mám rád zvířata a přírodu tak gorily naživo vidět nemusím a ten ušetřený tisíc $ dokážu utratit jinak, třeba na exotických ostrovech. Takže se připojím k otázce co tam mimoto jde hezkého vidět a kde a jak nasát místní atmosféru.
Nejlépe lze nasát místní ovzduší v jakékoliv chudinské čtvrti. Ideálně v noci.
Katko, itinerář je už daný a vnitrozemské přelety už měsíce koupeny. Ale plánován v budoucnu Mozambik+Eswatini+Lesotho tak možná i na Kruger se dostane. Na druhou stranu v jedné osobě si půjčovat auto nebude rentabilní.
Mě by pořád zajímala k tématu ta Uganda a Rwanda, pokud vynecháme předražena zvířata. Jak píše JakubL, jsou to bohužel státy bez moře.
Kruger je asi nejlevnější safari na světě, a půjčení auta v JAR je, tedy bylo když jsem tam byla také velice levné, na Kruger stačí obyčejný osobák bez 4x4.
Východoafrické vízum ještě zahrnuje Keňu a ta moře má.